Skip to content Skip to footer

Γιατί η Άνοιξη είναι η Ιδανική Εποχή για να Ξεκινήσετε Laser Αποτρίχωση

Καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν, η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μας προβληματίζει περισσότερο. Η άνοιξη αποτελεί την καταλληλότερη εποχή για να ξεκινήσουμε τις συνεδρίες αποτρίχωσης με laser, διότι λαμβάνουμε υπόψη παράγοντες που αφορούν την κατάσταση του δέρματος, τους κύκλους ανάπτυξης της τρίχας και την προετοιμασία για το καλοκαίρι.

hair removal laser limassol 5

Η laser αποτρίχωση απαιτεί μια σειρά από θεραπείες για την αποτελεσματική μείωση της τριχοφυΐας, με διαστήματα που ταιριάζουν με την περίοδο της άνοιξης. Αυτό το timing μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες συνεδρίες πριν από την έναρξη του καλοκαιριού.

Αν ξεκινήσουμε τις συνεδρίες laser την άνοιξη, παρέχουμε στο δέρμα μας αρκετό χρόνο ώστε να υπάρξει επούλωση μεταξύ των θεραπειών. Έτσι, μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματα. Επιπλέον, την άνοιξη έχουμε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους δέρματος, αφού τους προηγούμενους μήνες το δέρμα μας είναι λιγότερο εκτεθειμένο στον ήλιο. Αυτή η αντίθεση μεταξύ της μελάγχρωσης της τρίχας και του δέρματος, ενισχύει την ικανότητα του laser να στοχεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια τους θύλακες των τριχών.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΜΕ LASER ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Μόνιμη Αποτίχωση Laser

Η επιλογή να ξεκινήσουμε θεραπείες αποτρίχωσης με laser την άνοιξη, μας προετοιμάζει για τo επιθυμητό αποτέλεσμα. Καθώς, λαμβάνουμε υπόψη τους φυσικούς κύκλους ανάπτυξης της τρίχας, και διασφαλίζουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες συνεδρίες πριν το καλοκαίρι.

PRIME TIME ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΠΑΝΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Την άνοιξη, ο χρόνος συμπίπτει με τη φάση ενεργούς ανάπτυξης των θυλάκων των τριχών μας. Αυτό είναι βασικό για την αποτελεσματική αποτρίχωση με laser. Το laser στοχεύει τη χρωστική ουσία στον θύλακα της τρίχας κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, που είναι πιο ευαίσθητη. Αυτός ο συγχρονισμός προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER…ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η έναρξη της αποτρίχωσης με laser την άνοιξη σημαίνει επίσης ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά από την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής. Ενόψει της εποχής του… μπικίνι, πολλά άτομα αναζητούν συνεδρίες laser, με στόχο τη λεία επιδερμίδα. Το να ξεκινήσουμε νωρίς, διασφαλίζει τα ραντεβού μας χωρίς το άγχος του προγραμματισμού της τελευταίας στιγμής. Επιπλέον, είναι μια έξυπνη επιλογή για να αποφύγουμε το μαύρισμα κατά την διάρκεια της θεραπείας, καθώς το δέρμα μας είναι πιο ευάλωτο στις ακτίνες του ήλιου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Μόνιμη Αποτίχωση Laser

Για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα από την αποτρίχωση με laser, πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τα στάδια της προετοιμασίας. Έτσι θα διασφαλίσουμε ότι κάθε λεπτομέρεια, της συγκεκριμένης θεραπείας, είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές μας ανάγκες.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Κατά την αρχική διαβούλευση, αξιολογούμε τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και τα χαρακτηριστικά της τρίχας. Αυτή η αξιολόγηση μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε ένα πλάνο συνεδριών προσαρμοσμένο στη δική σας ξεχωριστή περίπτωση. Πρατηρούμε την αντίδραση του δέρματός σας στο laser και καθορίζουμε την πιο αποτελεσματική προσέγγιση, για επιτυχημένες συνεδρίες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Η προτοιμασία πριν από τη θεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική και περιλαμβάνει:

 • Αποφεύγουμε την έκθεσης στον ήλιο για αποφυγή μαυρίσματος.
 • Ξυρίζουμε την περιοχή της θεραπείας 24 ώρες πριν από τη συνεδρία.
 • Δεν κανουμε αποτρίχωση με κερί, καθώς αυτή η μέθοδος αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε συγκεντρωμένη ενέργεια laser για να στοχεύσουμε και να καταστρέψουμε τους θύλακες των τριχών. Αυτό είναι κάτι που βοηθά στη μείωση της τριχοφυΐας. Εδώ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διαδικασία περιλαμβάνει πολλαπλές συνεδρίες σε μια χρονική περίοδο. Οι τρίχες μεγαλώνουν σε διαφορετικά στάδια και το laser μπορεί να στοχεύσει μόνο την ενεργό ανάπτυξη. Ακολουθεί η γενική ροή εργασίας που ακολουθούμε:

 1. Καθαρισμός δέρματος: Ελέγχουμε ότι η περιοχή θεραπείας είναι καθαρή και απαλλαγμένη από καλλυντικά ή λοσιόν.
 2. Εφαρμογή ενέργειας laser: Ρυθμίζουμε του laser στον τύπο του δέρματός σας, ώστε να διοχετεύει ενέργεια στους θύλακες των τριχών.
 3. Ψύξη του δέρματος: Φροντίζουμε μετά τη θεραπεία για την ανακούφιση τυχόν ενόχλησης και την προστασία του δέρματος.

Είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες μεταξύ των συνεδριών για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΜΕ LASER

Για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα

Για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα laser αποτρίχωσης, πρέπει να θέτουμε ρεαλιστικές προσδοκίες και να ακολουθούμε τη σωστή μετέπειτα φροντίδα. Προγραμματίζοντας πολλαπλές συνεδρίες και κατανοώντας τις πρακτικές μετά τη θεραπεία, θα έχουμε τα επιθυμητά αποστελέσματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Για βέλτιστη μείωση της τριχοφυΐας, θα πρέπει να προγραμματίσουμε πολλαπλές συνεδρίες αποτρίχωσης με laser. Κάθε θεραπεία στοχεύει τις τρίχες στην ενεργό φάση ανάπτυξης. Καθώς όμως όλες οι τρίχες μας δεν είναι στον ίδιο κύκλο, αρκετές συνεδρίες διασφαλίζουν ότι όλα τα ωοθυλάκια αντιμετωπίζονται επαρκώς. Συνήθως απαιτούνται πολλαπλές θεραπείες σε περίοδο εβδομάδων έως μηνών για ολοκληρωμένη κάλυψη.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΜΕ LASER

Μετά από κάθε συνεδρία laser, η μετέπειτα φροντίδα είναι απαραίτητη για την ευεξία του δέρματος και την επιτυχία της θεραπείας. Θα χρειαστεί να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο και να εφαρμόζουμε αντηλιακό ευρέος φάσματος, SPF30 κάθε φορά που είμαστε έξω. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχει το εξειδικευμένο μας προσωπικό για να αποτρέψουμε τον ερεθισμό.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Ενώ η αποτρίχωση με laser είναι ευρέως ασφαλής, πρέπει να γνωρίζουμε πιθανές παρενέργειες ή επιπλοκές. Όπως ερυθρότητα, οίδημα ή αλλαγές στη μελάγχρωση του δέρματος. Για να τα αποφύγετε, θα πρέπει να τηρείτε όλες τις οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία. Η έγκαιρη αναγνώριση των παρενεργειών και η διαβούλευση με το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα βοηθήσει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Όταν εξετάζουμε την αποτρίχωση με laser, είναι σημαντικό να επικεντροθούμε σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος λόγω των διακυμάνσεων στην ευαισθησία του δέρματος και στον τύπο τρίχας. Οι διαφορετικοί τομείς απαιτούν διαφορετική φροντίδα και προσοχή.

Για την περιοχή του μπικίνι, η ακρίβεια είναι το κλειδί. Συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι ο τόνος του δέρματος σε αυτήν την περιοχή δεν έχει σκουράνει πρόσφατα, για να αποφύγουμε αλλαγές στη χρωστική ουσία. Είναι σημαντικό, γιατί η αντίθεση μεταξύ της χρωστικής της τρίχας και του δέρματος μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Επιπλέον, αυτή η ευαίσθητη περιοχή μπορεί να είναι επιρρεπής σε ερεθισμούς. Επομένως η σωστή μετέπειτα φροντίδα θα βοηθήσει το λείο δέρμα.

Προχωράμε προς την πλάτη και τα πόδια. Αυτές οι περιοχές απαιτούν περισσότερο χρόνο ανά συνεδρία. Είναι σε μεγαλύτερη ηλικαή έκθεση, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προγραμματίζετε συνεδρίες όπου το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο.

Για τα χέρια, τις μασχάλες και την κοιλιά, βλέπουμε ένα μεσαίο επίπεδο ευαισθησίας. Αυτές οι περιοχές ανταποκρίνονται καλά στις θεραπείες με laser. Και επειδή συνήθως έχουν υψηλή αντίθεση μεταξύ του τόνου της τρίχας και του δέρματος, τα αποτελέσματα είναι συχνά πολύ αποτελεσματικά.

Στο πρόσωπο, ειδικά περιοχές όπως το άνω χείλος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί λόγω της λεπτότητας του δέρματος και της έκθεσής του στον ήλιο. Συνιστάται να αποφεύγετε τις θεραπείες με laser εάν έχετε ένα πρόσφατο μαύρισμα για να αποτρέψετε την αλλοίωση της χρωστικής.

Είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε υπόψη όλους τους τύπους δέρματος όταν πρόκειται για αποτρίχωση με laser. Οι πιο σκούροι τόνοι δέρματος θα πρέπει να χρησιμοποιούν laser που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την παραλλαγή της χρωστικής για την αποφυγή βλάβης στο περιβάλλον δέρμα.

Για όλες αυτές τις περιοχές, συνιστούμε να προγραμματίζετε θεραπείες όταν το δέρμα σας έχει το φυσικό του χρώμα, χωρίς μαύρισμα. Έτσι θα μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Συνοψίζοντας:

 • Περιοχή μπικίνι: Αποφεύγουμε το μαύρισμα, προσέχουμε για ερεθισμούς.
 • Πλάτη & Πόδια: Περισσότερος χρόνος, λιγότερος ήλιος πριν και μετά τις θεραπείες.
 • Μπράτσα & Μασχάλες: Λόγω ανοικτόχρωμου δέρματος, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
 • Κοιλιά: Λιγότερο ευαίσθητη περιοχή, φροντίδα με χρωστική ουσία.
 • Πρόσωπο: Αποφεύγουμε τις θεραπείες σε μαυρισμένο δέρμα, χρησιμοποιούμε σωστές ρυθμίσεις για ευαίσθητο δέρμα.

Διασφαλίζουμε ότι η προσέγγισή μας σέβεται αυτές τις διαφορές για να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία και αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αποτρίχωση με laser, ΣΤΟ DIONYSIOU MEDI SPA

Μόνιμη Αποτίχωση Laser

Στο Dionysiou Medi Spa, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας την πιο προηγμένη τεχνολογία αποτρίχωσης με Laser.

Αρχίζουμε με την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα του Candela GentleLase Pro. Το ισχυρό laser Αλεξανδρίτη που στοχεύει τους θύλακες των τριχών με απαράμιλλη ακρίβεια.

Το Harmony XL Pro που προσφέρει ευελιξία με την πλατφόρμα πολλαπλών εφαρμογών, διασφαλίζοντας ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιποίησης για κάθε τύπο δέρματος.

Εάν αναζητάτε σχεδόν ανώδυνη εμπειρία, το Soprano XL ξεχωρίζει με την καινοτόμο τεχνολογία ICE, η οποία προσφέρει άνεση ψύξης κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Επιπλέον, το σύστημα Dealight φέρνει το μοναδικό του μείγμα αποτελεσματικότητας και απαλής περιποίησης, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όλους τους τόνους δέρματος.

Απαλλαγείτε μόνιμα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα! Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο Dionysiou Medi Spa.

Skip Link