Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Τι είναι οι ραγάδες και τι χαρακτηριστικά έχουν;

Οι ραγάδες αποτελούν ουσιαστικά ένα είδος ουλών που προκαλούνται από τη ρήξη του χορίου (μεσαία στοιβάδα του δέρματος) λόγω του απότομου τεντώματος (τραβήγματος) του δέρματος, συνήθως μετά από απότομη αλλαγή βάρους ή λόγω ορμονικών αλλαγών όπως η εγκυμοσύνη, η εφηβεία και υπερβολική αύξηση μυϊκού όγκου. Οφείλονται σε ατροφία και απουσία στοιβάδων του δέρματος. Το 75-90% των γυναικών θα εμφανίσουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε κάποιο βαθμό, ενώ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισής τους παρουσιάζουν οι νεαρές μητέρες.

Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν και στους άνδρες όταν είναι υπέρβαροι, μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, ενώ η ανάπτυξή τους έχει συνδεθεί με τη χρήση στεροειδών. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως αναπτύσσονται σε σημεία του σώματος με συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους όπως στην κοιλιά, το στήθος, τους βραχίονες, τις μασχάλες, την πλάτη, έσω και έξω μηρούς, γοφούς και γλουτούς.

Αρχικά, οι ραβδώσεις (ραγάδες) έχουν κόκκινο-ροζ ή μωβ χρώμα ενώ σταδιακά «σβήνουν» και γίνονται λευκές ή ασημί.

Αν και μπορεί να «ξεθωριάσουν» με την πάροδο του χρόνου, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εξαφανίζονται τελείως χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Επιπλέον, χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης ανάλογα με το χρώμα τους (κόκκινες – λευκές ραγάδες). Αυτή τη στιγμή, το laser είναι η μοναδική μέθοδος που βοηθά στην επούλωση ή στη σταδιακή βελτίωση των αισθητικών αυτών προβλημάτων, γρήγορα, ανώδυνα, ακίνδυνα και χωρίς παρενέργειες.

Οι λευκές ραγάδες αντιμετωπίζονται με τα laser Fractional lazer HARMONY XL PRO και με αυτόλογο μεσοθεραπεία PRP.

Εφαρμόζοντας την τεχνολογία της κλασματικής φωτοανάπλασης, το Fractional HARMONY XL PRO με στόχο το νερό της επιδερμίδας, διοχετεύει ενέργεια μέχρι τα βαθύτερα στρώματα δέρματος, αφήνοντας την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ανεπηρέαστη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία επούλωσης, η οποία διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης και συνεχίζεται για μήνες με το πέρας του κύκλου των συνεδριών. Η υφή του δέρματος βελτιώνεται λόγω της παραγωγής νέου κολλαγόνου ενώ το δέρμα αποκτά φυσική ελαστικότητα και πιο νεανική όψη.

Εφαρμόζοντας τη μέθοδος της θερμικής εξάχνωσης, το Fractional HARMONY XLPRO ERBIUM YAG διαχέει ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, δημιουργώντας μικρές θερμικές ζώνες, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει υγιής επιδερμίδα. Εξ’ αιτίας της θερμότητας που αναπτύσσεται διεγείρονται οι ινοβλάστες και αυξάνεται εντυπωσιακά η παραγωγή κολλαγόνου.

Οι ραγάδες αποτελούν ουσιαστικά περιοχές του δέρματος με μειωμένη αναλογία κολλαγόνου. Η δράση της αυτολόγου μεσοθεραπείας PRP και η ικανότητά της να προκαλεί νέα σύνθεση κολλαγόνου μέσα από τις διεργασίες της επούλωσης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της εμφάνισης των λευκών ραγάδων. Η επανειλημμένη εφαρμογή έχει αθροιστικά αποτελέσματα.

Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών για την αντιμετώπιση τόσο των λευκών όσο και των κόκκινων ραγάδων εξαρτάται από το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που σχεδιάζει ο ιατρός μας Σοφοκλής Νικολαΐδης Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 8 συνεδριών κρίνεται απαραίτητο για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Το μεσοδιάστημα ορίζεται σε 20 έως 25 ημέρες, το οποίο καθορίζεται από τον ιατρό και σχετίζεται σαφώς με το θεραπευτικό πρόγραμμα που έχει καθοριστεί.

Το κόστος καθορίζεται από την ένταση και την έκταση του προβλήματος και κατ’ επέκταση το είδος και τον αριθμό των θεραπειών, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον ιατρό μετά από εκτίμηση, συζήτηση και από κοινού σχεδιασμό με τον-ην ενδιαφερόμενο-η.

Στο Dionysiou Medi Spa κάθε περίπτωση ασθενούς μελετάται εξατομικευμένα και ο υπεύθυνος ιατρός θα σας προτείνει συνδυασμούς μεθόδων, στοχεύοντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το ραντεβού ενημέρωσης παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρό. Αξιοποιούμε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αποδεδειγμένα ασφαλή. Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι εξατομικευμένες, βασιζόμενες πάντα στις ανάγκες σας. Συνδυάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους και τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Skip Link
E-mail
Password
Confirm Password